Fredag d. 27 juli

Vi var i et dilemma. Vi var kommet fra "danmarks måske mest hyggelige havn" til en af de mere kedelige af slagsen.
Vi kunne naturligvis sejle videre ind gennem Randers Fjord, men vi havde en aftale med vores drenge om først at komme hjem om lørdagen.
Sagen var, at Gustav var blevet færdig med sin HF. han ønskede ikke en fest i den forbindelse. I stedet ønskede han at holde en fest for nogle af hans kammerater fra folkeskolen. Denne fest skulle afholdes i dag - fredag (og natten med, vurderede vi)

Anne cykelbud

Udsigten fra Udbyhøj Havn
Udsigten fra Udbyhøj Havn

Tyskeren var sejlet og nu var pladsen ved siden af os fri. Der gik ikke længe før et ungt par kom ind. De havde som vi havde haft det, store problemer med at lægge til på den brede plads. Til gengæld hjalp vi dem, så de kom på plads og det var de naturligvis glade for. Det var tilmed et par meget søde unge mennesker, som vi kunne tale med. De var nye sejlere - startede sidste sæson - sammen med deres forældre, som heller ikke havde nogen erfaring. Båden var en Granada 31 - et overrigget skib, som kan være ret livligt i hård vind.

Udbringning eller ej?

Vi havde fundet ud af, at man kunne bestille udbringning af varer til havnen fra den lokale brugs. Derfor havde vi udfærdiget en indkøbsliste. Jeg ringede til brugsen og fik en nærmest forfærdet ung pige i røret. 
"Det er kun uddeleren der kan tage imod den slags ordrer?", lød det. Da jeg så spurgte om jeg kunne tale med ham, fik jeg at vide, at han ikke var der i dag?!?!?
Vi måtte bare konkludere, at vi ikke kunne få bragt mad. 
Anne havde imidlertid set, at man kunne låne cykler på havnen. Så hun foreslog, at vi cyklede op til brugsen. Som sagt har jeg det svært i varmen, så jeg afslog. Anne insisterede dog på, at tage turen selv. 
Som sagt så gjort. Anne tog afsted og jeg sad tilbage og snakkede med vores nye naboer. Efter en god time vendte Anne tilbage med øl, vin, rødspættefiletter o.a. Det havde været en lidt omtumlet tur, hvor hun ikke kunne komme i kontakt med mig på  grudn af dårlig dækning, så hun havde faktisk været i brugsen af to omgange. Men nu var hun tilbage - det var friskt.

Om aftenen fik vi således stegte rødspætter med nye kartofler og vin til. Vinden løjede af og det endte med at blive en stille og dejlig dag i Udbyhøj.