Lørdag d. 28 juli

Vi var tidligt oppe, men dog ikke så tidligt som vores unge naboer. De tog sikkert afsted ved 5 tiden og vi var først i gang omkring kl. 6.

Motorproblemer

Efter at have spist morgenmad gjorde vi nu klar til at sejle ud. For 2 dage siden lige før ankomst, havde vi fået en sær meddelelse fra vores GPS - lavt batteriniveau. GPSen burde hente strøm fra forbrugsbatteriet, men jeg startede motoren i en kort periode og så var problemet væk igen. Anne havde haft køleskabet stående på maks. køl og det kan nemt tappe et batteri. Køleskabet blev slukket og vi tænkte ikke mere over det.
Da vi var klar til at kaste fortøjningerne, ville jeg starte motoren. Jeg drejede nøglen og inte skete!
Jeg var med det samme klar over, at startbatteriet måtte være fladt. Det undrede mig meget, da vi jo havde haft landstrøm hele tiden mens vi lå i Udbyhøj. Det burde jo have ladet batteriet op, men det havde den tydeligvis ikke? 
Da vi overtog båden, undrede jeg mig over, at der var et ekstra løst startbatteri i et stuverum. Dette batteri blev vores redning. Da jeg byttede batterierne ud, kunne motoren startes igen. Det  siger mig, at det har været et kendt problem for den tidligere ejer - et problem som jeg igen i sagens natur ikke havde fået noget at vide om. Et er dog sikkert: En af de opgaver jeg skal have løst til vindter er at få gennemgået hele elsystemet i båden. Det hænger ikke rigtigt sammen, som det er nu.

Randers Fjord

Det sidste stræk hjem
Det sidste stræk hjem

Det var første gang jeg havde sejlet på Randers Fjord. Jeg har stort set kun hørt dårlige ting om den, som f.eks. "Det er bare en rende", "Der er ikke noget at se", "Kedelig" og "lang". Efter nu at have taget turen, må jeg sige, at det har været dybt uretfærdigt. Ganske vist er fjorden Gudenåens forlængelse og der er ikke meget spillerum. Den vil være ret træls at krydse sig frem på, men det er altså en flot tur med masser af helt specielle ting at se på. 
Vi valgte at sejle ind for motor, for at have maksimalt styr på båden, idet vi jo vidste, at fjorden er en lang og meget smal rende. Tanken om at møde et fragtskib i et smalt løb og skulle styre med sejl, var ikke tiltalende.

Turen

Først passerede vi kabelfærgen i Udbyhøj. Den er i sig selv en oplevelse værd. Det næste stræk går mod SW, hvor der er stejle skråninger mod syd. Længere nede kommer kanaløen, der deler løbet i to. En uddybet del til fragtskibe og et vandområde, som kan bruges af fritidssejlere.
Det er lidt af en oplevelse at sejle i den snorlige kanal.
Herefter følger Mellerup/Voer, hvor der begynder at dukke små sommerhuse op langs den nordlige bred. Husene har direkte adgang til fjorden og de er hver især helt specielle.
Endnu længere ned åbner Grund fjord sig. Vinden kom lige derfra, da vi passerede, hvilket gav os overraskende store bølger på den lille fjord.
Dem der skal hele vejen ind til Randers har stadig en pæn sejltur tilbage. For os med plads i Uggelhuse ligger vores havn ved Grund Fjords begyndelse. Så her var det slut for os.

Uggelhuse Marina

Vi havde fået tildelt en midlertidig plads, da den plads vi havde købt, var udlejet. Lejeren ville dog flytte sin båd senere, men indtil da. skulle vi bruge en anden plads.
Vi ankom omkring middagstid fik rigget fortøjningerne til. Vi brugte lidt tid på at pakke sammen og jeg havde en telefonsamtale med Carsten fra MagaCin - Tommys måske bedste ven - om, hvad der nu kom til at ske efter Tommys død.
Det blev således en følelsesladet ankomst, men hvor var det godt at få talt med ham.

Hjemme på Højvangen

Vi bestilte en taxa fra Randers, så vi kunne blive kørt hjem til huset. Chaufføren havde trukket en nitte, ved at vælge vores tur. Han var kørt fra Randers Midtby til Uggelhuse, for at køre os de 7 km. Så vi måtte kompensere lidt med drikkepengene.
Da vi ankom der hjemme, var drengene stort set færdige med oprydningen efter aftenen. De havde haft en rigtig god fest og de sidste gæster var først taget af sted om morgenen. Så det var godt at høre.
Hjemmet var ikke "udbombet". Det var drengene til gengæld. Men det var dejligt at være hjemme igen. 

Det blev slutningen på vores sejltur sommeren 2018.