Rejser Artikel antal:  1

Dette er de rejser vi (Anne, Gustav, Karl og Ole) har været på de seneste 20 år

Efter jeg havde fortalt om mine oplevelser fra byen i foråret, ville Anne også gerne opleve det sydlige Italien.
Det største problem var, at varmen i sommerferien ville være en udfordring. Der er omkring 30 grader på det tidspunkt og nætterne er varme.
Vi besluttede dog, at vi ikke ville lade os begrænse af det, så flybilletter blev bestilt og et værelse booket for de første 3 dage. 7 dage i alt, hvor vi ville bruge de første 3 dage til at finde ud af om "Bari var nok", eller om vi ville udforske regionen lidt mere.
Vi fik noget af en overraskelse, da vi kom derned - en overraskelse, der kom til at sætte dagsordenen.

2019 - Cambridge - 60 år Artikel antal:  4

Samlet ferie/forlænget weekend for alle 4 i anledning af min 60-års fødselsdag, kombineret med vores første besøg hos Karl.

---

En 60-årigs tidsrejse på Hilton

Jeg var på vej ned foran hotellet.
Da jeg kom ud af elevatoren, sad 6 midaldrende mænd og ventede i et sofaarrangement. De skulle sikkert videre på arbejde i byen.
Ellers betragtede jeg receptionen og den lidt kedelige bar, mens jeg gik mod udgangen
Pludselig bemærkede jeg, at der sad 6 yngre mænd i sofaerne. De skulle sikkert videre på arbejde i byen.


Annes og min tur med sejlbåd fra Sverige til Uggelhuse.

Teksterne er skrevet i retroperspektiv, men artiklernes datoer er sammenfaldende med de rigtige dage.Ruten

Bådkøb
Anne og jeg havde besluttet, at vi ville genoptage en gammel hobby. Vi ville begynde at sejle igen. Det er mere end 25 år siden vi solgte vores gamle båd - en Balaton 24. Det var en hel anden tid, før børnene og vi havde slet ikke de ressourcer vi har i dag.
Det største problem skulle vise sig, at blive det at finde en passende båd. Vi havde et godt budget, men rigtigt mange både led under det problem, at køjerne var for korte til mig. 

Feriestart
Da ferien startede, havde vi endnu ikke fundet en båd, men det løste sig og så kom Anne og jeg ellers på ferie, som vi havde ønsket det.

Turen
Vi endte med at få sejlet ca. 220 km. på de 14 dage. Det er i sig selv ikke imponerende, men det var tursejlads, sommerferie og derudover løb vi også ind i problemer, vi ikke havde kunne forudse.

ØstrigVores tur til Østrig i sommerferien 2015

Turen var planlagt for at prøve en anden slags ferie. Storby blev udskiftet til fordel for land og rendyrket turisme. Hotellet var et 4 stjernet hotel, hvor både vi og ungerne havde hver sin suite. Opholdet var planlagt til 3 hele dage, men endte med at blive forlænget til 5.

Her på den sidste hele dag, vil jeg opsummere, hvad der har været specielt ved vores ophold.

Som det første kan jeg nævne vores hotel. Det er rendyrket luksus og vi får enormt meget for pengene. Hotellet lever især af turister i vintersæsonen - det gør alt hernede - så sommeren går bare med at stille faciliteter til rådighed for et begrænset antal turister. Nogle hoteller og forretninger lukker helt i sommerperioden, mens andre køre med meget få gæster. Priserne er derefter.

Dernæst kan jeg sige, at det er det første sted, jeg har været som turist, hvor jeg ikke på et eller andet tidspunkt er løbet ind i andre danskere. Der har ikke været én.

Stedet er fyldt med lækre biler, der passerer forbi. Det er de absolut dyreste modeller og det stinker af rigdom.

Servitricerne går for det meste rundt i tyrolerkjoler, hvilket er et stort plus.

Maden er meget ensartet med masser af schnitzlen und kartoflen. Vi fandt heldigvis en afvigelse i form af to pizzeriaer i byen.

Hvilken natur!
Hvilken natur!

Butikkerne er meget dyre at handle i. Der er Hvilken natur!beregnet til meget velhavende mennesker - tøjpriser på 5.000-10.000 kr. er normale.

Det er et turistområde og østrigerne dyrker det til yderste konsekvens. Man bliver behandlet helt fantastisk. Da jeg ville bære min egen kuffert ind på værelset, tog piccoloen den fra mig og sagde noget i stil med: "De er her for at holde ferie, så lad mig". Bilen bliver kørt i garage og alt kan ordnes gennem receptionen.

Omgivelserne bliver pudset og nusset i en grad, så man tror det er løgn. Om morgenen kommer den første minitraktor med vand og vander samtlige planter, der er opstillet i det offentlige rum. Der går folk rundt og klipper blomsterne til med saks og der er næsten 100% rent. Vandet i floden er krystalklart, og man opfordrer folk til at drikke vandet fra et lille bassin, hvor flodvandet pumpes op. Markerne er ikke marker, men nærmere græsplæner. Intet er "grimt" hernede.

Når jeg holder ferie kan jeg ikke lade være med at forestille mig, hvordan det ville være at leve på stedet. Jeg flirter altid mentalt med tanken om at flytte dertil og leve mit liv der. Sådan har det været i London, England, Skotland, Frankrig o.m.a. steder. Det ender altid med, at jeg godt kunne forstille mig at leve der.

Men her, hvor vi er nu, kunne jeg ikke. Jeg har tænkt over hvorfor og er nået frem til, at stedet simpelthen er for "klaustrofobisk" og det på flere planer. Dels fordi dalene "regeres" af få familier og det må gøre alle andre meget afhængige af dem. Men også fordi jeg ville leve med en konstant angst for laviner i vintersæsonen. Ganske vist sprænger de og sætter spærringer op, men de bjergsider, der ligger bag hotellet, ligger helt tæt på og rejser sig meget stejlt.  
Endelig så er det normalt at alle til- og frakørselsveje bliver lukket i flere dage om vinteren.
Nej, her ville jeg ikke kunne leve.

TIl sidst vil jeg lige nævne, at de flotte naturbilleder er fotograferet af Karl.

2014 - Amsterdam Artikel antal:  5
Amsterdams byvåben

Det var ikke blevet til en sommerferie i 2014. Vi var flyttet ind i det nye hus lige op til sommerferien, så der havde ikke rigtigt været muligheder.  Efterårsferien fik vi heller ikke brugt, så nu trængte vi efterhånden til at opleve en rigtig ferie igen. 2014 var også året, hvor vi mistede såvel Farmor, som Farfar.

Vi havde ingen forpligtigelser i julen og derfor valgte vi fire, at afholde ferien i Amsterdam. Byen var blevet valgt, dels fordi det var et realistisk muligt rejsemål, og dels fordi vi var blevet fortalt, at det skulle være en by, som gjorde meget ud af julen som fest. Det holdt absolut stik.

2013 - Sommerferie - London Artikel antal:  10

Årets rejse var svær at få aftalt på plads. Der måtte en anden storby til end London. Selv om byen stadig rummer oplevelser, vi gerne vil have sammen med ungerne, mens de stadig gider at være sammen med os, satte vi alligevel fokus på Paris.

Desværre er Paris ikke så enkel at flyve til for os Midtjyder, så det endte med at være en langvarig og ganske frustrerende øvelse med utallige kombinationer af alt fra kør-selv til kombinationer af tog, bus og fly.

Det lige indtil en af ungerne foreslog at vi tog den normale flyvetur til London og derefter videre til Paris. Først blev det afvist. Men senere blev ideen dog genoptaget og endte med at skabe rammerne for vores tur.

Turen går i al sin enkelhed ud på, at vi som sagt flyver til London. Der opholder vi os 3-4 dage, indtil vi tager hurtigtoget under den Engelske Kanal mellem London og Paris. Vi opholder os derefter i Paris i ca. 3 dage, indtil vi flyver med SAS til København. Her står det i skrivende stund stadig åbent om vi flyver direkte hjem til Tirstrup, eller om vi lige snupper en aften i Tivoli først.

Vi har bestilt IMAX biografbilletter til ungerne, samt ture i London Eye og Eiffeltårnet.

2012 - Hamburger Dom Artikel antal:  3

Hamburger DomDa Anne og jeg var på voksenferie i Hamborg i juli måned 2012, opdagede vi mere eller mindre tilfældigt Hamburger Dom. Det er et fantastisk arrangement, der kan opleves i byen 2 gange om året. Idet det imponerede os selv, var det oplagt, at ungerne også burde se det. De er vilde med tivolier og forlystelsesparker, så hvad ville de mon sige til at se Nordeuropas største tivoli?

Tanken nagede os, da vi kom hjem. Men i betragtning af, hvor meget vi allerede havde lavet sammen i år, virkede det lidt overgearet.

Efter nogle dage var Anne og jeg ved at komme til kræfter igen. Vi besluttede derfor, at vi ville tage til Hamborg igen. Denne gang med børnene, der så skulle opleve Hamburger Dom.

Det kunne lige passes ind. De skulle begynde i skolen d. 13 august, så vi besluttede at bruge den sidste weekend i ferien på det. Hamburger Dom lukkede ned den følgende weekend.

De fik en oplevelse - ingen tvivl om det. Og os ligeså.

2012 - Hamborg, voksentur Artikel antal:  4
Hamborgs byvåben
Hamborgs byvåben

Hamborg er med sine 1,8 mio. indbyggere en af Tyskland største byer. Det er også en af de tyske byer med størst koncentration af indvandrere og deres efterkommere. Det giver den sit eget særkende på mange måder. Vi oplevede det dog ikke så markant som i f.eks. England, hvor man ofte oplever, at antallet af etniske restauranter ofte overgår de traditionelle.

Hvis man koncentrerer sig om den centrale del af byen, er der ingen afstande, der er over 3 km. Der er et stort U-Bahn system i byen, man kan bruge. Det rækker fra centrum og langt ud i forstæderne. Er man primært interesseret i bymidten, kan man dog lige så godt, og stort set lige så hurtigt, vandre rundt på gå-ben og opleve byen. Man får i sagens natur også set langt mere på den måde.

Hamborg er fyldt med store kirker og andre imponerende bygningsværker herunder også en del helt moderne bygninger. Et kig opad vil ofte være en oplevelse værd.

Havnen, der er en af Europas største, byder på rigtig mange muligheder for turister. Man kan tage på havnerundfart med en af de mange turbåde, der tilbyder ture fra 1 time og opefter. Nogle af bådene er mere luksuriøse end andre, og på nogle af de største kan man sidde og nyde mad fra restauranten under tonede glas, mens man får præsenteret alt det, den imponerende havn kan byde på.

Man stiger på bådene nede ved Landungsbrüchen. Det er et moleanlæg, hvor der også findes utallige restauranter og små souvenirbutikker. Lidt længere østpå findes krydderihavnen, eller Speicherstadt. Her ligger bl.a. Hamburger Dungeon - en slags spøgelsestog men med levende skuespillere. Er man god til tysk er det sikkert en oplevelse værd. Lige ved siden af ligger Miniatur Wunderland - europas største modeljernbane. For jernbaneentusiaster og for alle, der kan lide at se, hvordan man kan opbygge hele lande, regioner, bjerglandskaber, lufthavne o.m.a. med minifigurer og lade tog, biler og fly skabe liv, er det bare noget, man bør se.

Men byen er enorm og både inden for og udenfor den snævre inderring er der rigtigt mange ting, man kan se på eller opleve. Alene FC St. Pauli, den centrale storklub, sætte sit klare præg på byen. Baneanlæggene fylder godt i bybilledet nede ved Reeperbahn. Man kan ikke undgå at løbe ind i nogen de mange fans, der, mere eller mindre diskret, signalerer, hvem de støtter.

Er man interesseret i by-historie, har Hamborg også sin egne interessante fortællinger om nedbrændinger, pest, bombninger, kirker, nød, død og ødelæggelse, samt naturligvis genopbygninger o.m.a.

Vi tog afsted lidt tidligere i år og turen skulle vare 2 dage længere end sidste års tur til London. Af sted d. 3. og hjem den 12. - altså i alt 9-10 dage. Planerne var løse - kun destinationerne var faste. Blackpool var tildelt 5 dage, Nottingham 1, Cambridge 2 og til sidst den nødvendige overnatning i Stansted.

Vi havde bestilt alle hoteller - med fortrydelsesret - hvis vi skulle få lyst til at ændre på perioderne. Bilen var bestilt hos Hertz i Stansted. Vi havde købt biletter hos Ryanair med afgang fra Tirstrup til Stansted. I år valgte vi prioritering og faste sæder. Det kostede lidt ekstra, men så vidste vi til gengæld, at vi ville komme til at sidde sammen og stressfaktorerne ved afgangene blev minimeret - det var trods alt ferie, vi skulle på.

Huset var sikret, computere og andre "værdier" fjernet. John og Karin ville kigge til blomsterne udenfor og skytten på Clausholm ville holde øje med huset. Dette kombineret med Indianajones-fælder (giftslanger, edderkopper, faldgruber, selvskydende spyd m.v.), landminer, overvågning og andre sikringstiltag kunne vi trygt tage afsted og overlade huset og vores begrænsede værdier til evt. kriminelle hjerner.

Igen i år fik vi en fantastisk tur. Den blev "sin egen" med både gode og mindre gode erfaringer. Nogle af de bedste var ganske enestående og overraskede os alle i en grad, vi på ingen måde kunne have forventet. Vi oplevede ikke noget rigtigt negativt - ud over kursen på Pundet. Sidste år kostede et pund under 8,50 - i år endte vi på lidt over 9,40. Det alene gjorde automatisk rejsen ca. 10% dyrere. En sarkastisk tak til Grækenland, Italien og Spanien for det!

Vejret i England var som i Danmark. Sommeren i år er præget af lavtryk og lave temperaturer i hele Nordeuropa - noget jeg sætter pris på, når man skal være aktiv. Således lå dagtemperaturerne mellem 17-22 grader på hele turen. Luftfugtigheden var desværre også ret høj det meste af tiden.

Ole

Flot flyvevejr på vej Til London

Anne og jeg tog en udvidet weekend i London i februar måned. Det var så god en oplevelse, at vi senere besluttede, at ungerne også skulle se den fantastiske by.

London er en af Europas største byer, og alene derfor har den også så meget at tilbyde. Derudover er vores kultur nært sammenflettet med englændernes og sproget er ikke den store hindring.

Vi researchede for at finde ting, der kunne være interessante for 13-årige drenge.

Snart viste det sig, at man i forbindelse med den sidste Harry Potter film, ville lave en stor event på Trafalgar Square. Så var datoerne allerede lagt fast.
Andre ting vi skulle se, var Storbritaniens største biograf IMAX. HMS Belfast fangede Gustavs interesse, da det jo handler om krigsmateriel. Begge ungerne ville se de tamme egern i Sct. Jame's Park og gerne London Eye. Derudover var jeg blevet tippet om Science og Natural History Museum, som begger er gratis at besøge. Speakers Corner skulle også besøges - specielt Karl er interesseret i politik og debat i det hele taget.
Ungerne skulle også besøge en af deres internetvenner - Jordon - som bor i en by ca. 50 km. syd fra London.
Personligt havde jeg et godt øje til et par bogbutikker, som jeg gerne ville se - bl.a. Europas største, som også ligger lige ved Trafalgar Square.
Hotellerne blev booket - et i OL-byen Excel, hvor vi skulle bo i 6 dage og Radisson i Stansted, der skulle bruges som afsæt for den dræbende tidlige morgenflyvetur, når turen igen gik hjemad. Oystercards til tog og busser blev købt. Ligeledes bookede vi billetter til Transformers i IMAX og HMS Belfast på forhånd.
Restaurantbesøg er en naturlig del af vores ferier, så det lagde vi også løse planer for. Bl.a. planlagde vi, at vi ville besøge en af Gordon Ramsey's mange restauranter. Så kunne vi selv få syn og smag for, om han selv kan leve op til sin egen hårde og kritiske sans.

Det skulle vise sig at blive en fantastisk tur med rigtigt mange gode oplevelser, noget man kan læse mere i detaljer om i vores blog/dagbøger herunder.

Anne og jeg er aldrig nået på en bryllupsrejse og vi har ikke haft en ferie sammen - bare os to - i 14 år. Ungerne skulle til Nordjylland i vinterferien, så det var helt oplagt, at vi benytte chancen til at få indhentet noget af det forsømte.

Vi er begge blevet lidt "brittainofile", og en kort ferie er bedst spenderet i en storby. Derfor tog det os ikke lang tid at beslutte os for London.

Afrejsen blev planlagt fra Billund til d. 12. februar og hjemrejsen den følgende tirsdag. Således ville vi få 4 dage i storbyen, hvor vi kunne få et indtryk af byen og nogle af de mange seværdigheder den rummer.

Et hotel blev booket i Notting Hill, på nordsiden af Hyde Park - et meget romatisk sted, for dem der er forfaldne til den slags.

Det skulle vise sig at blive en uforglemmelig tur.

2010 - Skotland - Slotte Artikel antal:  11

Beskrivelser og billeder fra vores fantastiske ferie i det skotske højland i efteråret 2010.

Vi havde aldrig været der før, og det var lidt tilfældigt at vores rejse gik den vej og at den i det hele taget blev til noget. Men hvor er jeg glad for, vi kom afsted. Jeg vender helt sikkert tilbage igen.

Ole

Artiklerne er sorteret med den ældste øverst. Det betyder, at artiklerne vises i den rækkefølge, vi har oplevet dem.

Hvis du ønsker at ændre sorteringsrækkefølge, skal du bare klikke på en af overskrifterne.

De største byer i Skotland
Youtube: Scotland Revealed. Tre film i HD, hvor Vanessa Collingridge rejser rundt i Scotland og beskriver landets byer og landskaber.

2010 - England - TV-serier Artikel antal:  16

Vores rejse til England i sommerferien 2010, hvor temaet blev TV-serier

2009 - Hamborg og Danmark Artikel antal:  1

Vores første rigtige ferierejse. Børnene var efterhånden blevet 11 og kunne nu få lidt sjov ud af at rejse.

2013 - Hamborg Sommer Dom Artikel antal:  3

Efter turen til London/Paris, besluttede vi os for at runde en god sommer af med en tur til Hamburger Sommer Doom.

Vi havde besluttet og aftalt med John og Karin (forældrene), at drengenes gode klassekammerat Andre skulle med. Vi bookede 2 store værelser på vores sædvanlige hotel: Renaissance Hamburg Hotel. Ud over det at vi naturligvis skulle besøge det store tivoli, havde vi ikke faste planer for turen.