Torsdag d. 26 juli

Vi var blevet mætte på Hou i denne omgang og så vi besluttede at bevæge os yderligere sydpå mod hejemhavnen i Uggelhuse. 
Jeg havde hele tiden været i dialog med en lille marina i Uggelhuse, som ligger ca. 5 km. fra vores hjem ved Randers Fjord. Da vi først havde købt båden, stod det klart, hvilken plads vi havde brug for. Det har noget med bådens bredde og bredden mellem pælene o.s.v.  Alt det vidste vi nu og der var heldigvis en passende plads til salg. Den blev bestilt og købt.

Afgang fra Hou.

Vi var tidligt ude og forlod havnen ved omkring 7-8 tiden. Vinden var der i begrænset omfang 4-5 ms. og den kom naturligvis fra SØ. Vi måtte sejle et godt stykke fra kysten for ikke at skulle ligge og krydse hele tiden. Vinden blev ikke stærkere det første stykke tid, nærmere tværtimod, så vi bevægede os ikke ret meget. 
Flere både stod ud fra havnen og en af dem kom lige mod os. Det var Ole og Per, som også var på vej hjem. De ville ikke bruge tid på sejl under de forhold, så de kom forbi for "jerngenoa". 
Vi snakkede kort sammen før de begav sig videre. Ole gjorde os opmærksomme på, at vores storsejl ikke var helt i top. Det er et problem, som jeg ikke kender årsagen til, men den mangler lige de sidste 10 cm. Men det var ikke noget, jeg kunne gøre noget ved. så det måtte fungere som det kunne.

Startede stillle
Startede stillle

Makrel

Jeg satte et makrelforfang ud bag båden. Med lidt held kunne man jo redde frokosten på den måde. Og når farten var så lav som den var, kunne det godt tænkes at give bonus. Lidt senere fik jeg da også en enkelt makrel. Den var nu så klejn, at den skulle ud igen. Heldigvis klarede den selv tingene.

God fart

Vinden tog til og farten blev øget. Vi skød nu omkring 5 knob og det var en fornøjelse. Inde på land kunne vi se en markant røgfane. Det viste sig at være Lille Vildmose, der var sat i brand. Den tørre sommer gav ilden enestående muligheder og nu kæmpede barndfolkene derinde, for at undgå at få en underjordisk brand.
Vinden tog yderligere til og bølgerne ligeså. til sidst viste GPSen af vi skød over 7 knob. I enkelte perioder lå vi over 8. Det er meget hurtigt.

På kollisionskurs

Efter Mariager Fjord kom vi på kollisionskurs med en anden sejlbåd. Vi skulle vige og netop da jeg ville stil at styre ind bag ham, drejede han af. Så jeg fortsatte min kurs i stedet. Kort efter opdagede jeg, at han var gået om bag os og lå nu på bedste kapsejlervis lige i røven af os?
Når jeg tager på tur, er det ikke fordi jeg har lyst til at sidde sammen med andre både og bekymre mig om, hvad de vil. Derfor undrede hans opførsel mig da også meget.
Båden var en Mamba 33, som burde have nemt ved at sejle forbi os. Det havde han nu ikke. Han sejlede langsom op og forsøgte at passere os på læsiden? Det betød, at han hang i en afstand af 20-10 meter ved siden af os i mere end en ½ time? Det var p...irriterende, for nu at sige det lige ud.
Da han endelig var kommet foran os, drejede han pludselig hårdt til bagbord og sejlede lige ind foran os og satte kurs mod Bønnerup. Der var ikke direkte fare for kollision, men det var tæt og hvad skulle det mon til for?

Udbyhøj

UdbyhøjMed den gode fart vi havde skudt, var vi i Udbyhøj ved Randers fjords udmunding ved 3-4 tiden. Havne lå ikke optimalt i forhold til vinden. De pladser vi kunne finde, lå, så vinden pressede vores stævn ind mod broen. Vi besluttede at lægge os ved siden af en tysker på en meget bred plads. Vi fik en agterfortøjning på og konen fra den tyske båd, hjalp med forfortøjningen. Vinden var ganske hård, så jeg baksede længe med at få en line over på den anden pæl. Tyskeren gik rundt på sin båd uden overhovedet at tage anstand til at ville hjælpe. Til sidst lykkedes det dog ved egen kraft at få os fæstet til den anden pæl og vi var i havn.
Udbyhøj er på mange måder alt det Hou ikke er. Der er kun en marina. Til gengæld er der 5-6 km. til nærmeste købmand - en lille brugs. Havnen er i sig selv ganske udmærket, men der er intet i nærheden undtagen en grill, hvor man kan købe pølser, burgere og is.
Men nu var vi her og så skulle vi have det bedste ud af det. Vi lavede aftensmad og nød blodmånen, som var en realitet i de dage.