Blå himmel med vattotter - dejligt! Ole stod "sent" op kl. 6.45. Der var dejligt solskinsvejr. Han havde været omkring kiosken samt kigget på nogle af alle de fly, der konstant fløj hen over hotellet. Ikke at dette dog på nogen måde larmede eller på anden måde generede os indenfor.

Dagens primære program var at besøge børnenes internet-ven Jordon i East Grinstead i West Sussex - en mindre by med 26.000 indbyggere. Det var aftalt, at vi skulle være der kl. 12.00.

Jordon og PierreVi tog toget kl. 9.30 til Westminster og videre med The Ring til Victoria Station. Det viste sig dog, at vi var landet det forkerte sted - vi skulle til en anden station. På den "rigtige" Victoria St. købte vi billetter til 25£ t/r. Det tog en lille time at komme til East Grinstead Station. Vi tog derefter en taxa til Jordons hus på Robin Close. Her mødte vi hans far og mor, mens vi blot så skyggen af Jordon selv. Efter få sekunder var også Karl og Gustav forsvundet sammen med ham. Vi aftalte med forældrene, at vi ville hente børnene igen mellem kl. 15 og 16. Jordons far var så venlig at køre os til centrum af East Grinsted, samt at forklare os den nemmeste vej - gennem en park - tilbage til deres hus. Jordons far fortalte, at han arbejdede som mekaniker.

Anne foran BroadwayVi gik gennem hovedgaden High Street, hvor vi fandt spisestedet/pubben Broadway, hvor det helt naturlige valg var en omgang fish and chips, en pint samt til slut kaffe, alt sammen indtaget på patioen. Derefter gik vi op gennem byen og kiggede i forskellige forretninger, herunder ejendomsmæglere, IT, tøj, og bøger. Til slut fandt vi ind på The Bookshop, som var beliggende i Tudor House på High Street - som taget ud af et afsnit fra Barnaby. Her kunne man købe både nye og antikvariske bøger - udefra set et temmelig rodet indtryk. Man fik dog en klar fornemmelse af, at den aldrende boghandler Mr John Pye ville kunne finde hvad som helst, når som helst. Vi drak kaffe på stedet i The Tearoom at The Bookshop.

På vej tilbage til Jordons hus forsøgte vi at skyde genvej gennem parken. Vi endte til sidst på en meget lille sti. Belært af Karl benyttede vi os af Google Maps, som hurtigt ledte os på rette spor og kort før kl. 16 kunne vi hente vi to meget tilfredse unger, som havde haft det sjovt med Jordon, samt dennes familie og nabovennen Pierre, som også var dem bekendt fra nettet.

In the bookshopHerefter gik turen tilbage til stationen - med en sur Gustav, der endnu engang helst ville køres fremfor at gå en ikke nærmere specificeret "lang" tur.

Jordon, Pierre og GustavDer var et stykke tid til, at toget gik, så Ole og jeg ville lige smøge den ved de nærliggende offentlige toiletter. En meget sur herre skældte os dog ud, fordi der angiveligt var rygeforbud. Han kunne nemt have spillet rollen som medlem af en eller anden obskur klub i Barnaby.

Tilbage på Victoria for vi vild - vi gik simpelthen den forkerte vej - men fandt dog forholdsvis hurtigt tilbage på Victoria Street og gik en laaaang tur til Westminster, hvorfra vi tog toget hjem mod hotellet.

"Hjemme" i London Excel spiste vi på en indisk restaurant, der lå et stenkast fra hotellet på Western Gateway, Royal Victoria Dock. Restauranten bar navnet Bollywood Brasserie, og vi så mange indiske gæster på stedet. Vi valgte en fri buffet, som var rigtig god. Eneste ankepunkt var dog kyllingevingerne, som ikke var stegt ordentlig igennem. Dette opdagede vi, efter at Gustav havde konsumeret 2 styk. I betragtning af den potentielle fare for liv og helbred for gæsterne, påtalte vi det for tjeneren.

Anne foran the bookshop

Anne in the bookshopVi var alle trætte, og Ole faldt udsædvanligt i søvn som den første allerede kl. 21.30. Jeg holdt mig med nød og næppe vågen for at få de TV-kiggende og Angry Birds-spillende ungerne behørigt i seng på det lovede tidspunkt kl. 22.30. Vi havde lige et intermezzo med at få rigget computeren på den rette måde, sådan at alle mobiltelefoner kunne oplades korrekt og sådan, at vi var sikre på, at vi ikke brugte tid på nettet om natten. Ellers hjælpsomme og kyndige Karl var for træt til at hjælpe.

I øvrigt er det nævnte Royal Victoria Dock, hvor vores hotel og den indiske restaurant lå, en del af af en større renoveringsplan af hele Dockland, der er beliggende i det østlige London. Royal Victoria Dock var tidligere en aktiv dok, men formålet med vandet er nu mere til rekreation end til industri. Royal Victoria Watersports Centre giver mulighed for sejlads i forskellige fartøjer. Tæt ved hotellet ligger the ExCel London Exhibition Center, et internationalt udstillings- og konferencecenter.

Fra stedet kan man desuden skimte Canary Wharf på Isle of Dogs i Tower Hamlets (et erhversområde hvor de 3 højeste bygninger i England befinder sig: One Canada Square, HSBC Tower og Citigroup Center) samt The O2 Arena (et stort underholdningsdistrikt på the Greenwich Penisula i syd-øst London).