Dagen startede i Scarborough. Jeg løb en 5 kilometers tur langs stranden/molen. Det blæste rigtigt meget, hvilket var dejligt, ikke mindst da turen var slut.

Jeg satte vand over til kaffe og gik i bad. Anne stod op og vi begyndte at pakke, mens ungerne "kom til live". Readings centrum gennemskåret af Themsen

Efter morgenmaden pakkede vi bilen og tog afsked med vores venlige vært. Vi begav os herefter ud på den  lange tur til byen Reading - en tur på omkring 400 km. Byen er ikke rigtigt er kendt for noget i turistmæssig sammenhæng, men lå nogenlunde bekvemt i forhold til vores planer om at bevæge os rundt i Midsomer-universet. I starten ledte GPSen os ud på nogle mindre veje. I England er det ensbetydende med utallige rundkørsler med korte mellemrum. Rundkørsler spiller tilsyneladene en stor rolle i trafikreguleringen derovre. Omsider nåede vi dog ud på motorvejen. Efter en enkel afstikker til en Burger King, ca. halvvejs nede, fortsatte vi turen nedover på M40.

Det blev en meget lang tur, plaget af vejarbejder og tæt trafik. Med møje og besvær nåede vi frem til et Reading "under konstruktion". Byen er i stor fremgang, fordi flere store softwarehuse har placeret "hovedsæder" der. Det trækker mange andre underleverandører til stedet og gør byen til en af Englands hurtigst voksende byområder.

På trods af en helt opdateret GPS, kendte den ikke "det nye" Reading, herved blev meget af indkørslen illustreret som kørsel på bar mark. På trods af dette lykkedes det os dog alligevel at finde hotellet, der lå i et lidt kedeligt forstadsområde tilsvarende Hasle, Brabrand og lignende. Ved Themsen

Hotellet startede flot med at oversælge deres morgenmad (ialt kr. 600). Det afbestilte vi og handlede i stedet ind i Lidl, der lå lige over for hotellet.

Da vi havde sundet os efter den hårde tur og ankomst, tog vi med en af hotellet bestilt "pirat-taxa" ind til Centrum, hvor der lå en bymidte med masser af konceptrestauranter. Et stort indkøbscenter bærer også navnet på en af verdens største leverandører af databasesoftware - Oracle Center. Noget af det mest positive ved byen var, at folk virkede meget glade og smilende. Det er en rigtig velfærdsby, præget af unge mennesker i arbejde, så bybilledet adskilte sig klart fra det, vi havde set tidligere - ikke mindst i Scarborough.

Vi skulle vælge mellem Burger King, Starbucks, ASK, Las Iguanas m.fl. Der var tilsyneladende ikke bare én individuel restaurant. Endelig var priserne meget høje for de forskellige konceptmåltider.

Vi endte på "Giraffe", hvor vi spiste en mindre tusse op. Her blev vi betjent af en meget sød ung pige, hvis bror var "in the it-business". Hun forklarede os, at de mange unge og glade mennesker vi så omkring os var lokale. Turister var derimod et særsyn. De eneste hun havde set ud over os, var hendes egne forældre.

Vi nød maden uden for under et mindre halvtag. Netop da vi havde spist udbrød et sandt regnskyl. Men denne gang var vi godt forberedte med vores medbragte sammenklappelige paraplyer fra Poundmarked - Tak Gustav. Den engelske taxa, med den glade pakistanske chauffør

Vi kørte hjem i en "rigtig" engelsk taxa. Den var godt nok rød - ikke sort - og med en Pakistansk chauffør, der var indvandret fra Brøndby og Vejle. Han var meget glad for at fortælle om bilen, og det var også et pragtstykke.

Hjemme på hotellet hoppede ungerne i karbad og derefter sad de lidt tid med computer og fjernsyn kørende. Senere blev de lagt i seng og Anne og jeg fik ro til at planlægge den følgende dag.

Stonehenge var et must. Derudover bevægede vi os i "Barnaby-land", så vi gik på jagt på nettet for at se, om vi kunne finde nogle af de lokaliteter, hvor man havde optaget afsnit fra serien.

Selv om serien giver indtryk af at være henlagt til et velafgrænset område - Midsomer - så er optagelserne spredt ud over et stort område i det sydlige England, lige vest for London. Det skaber en fantastisk illusion, men til gengæld vanskeliggjorde det vores opgave. Man kan således ikke bare rejse til en konkret by og gå rundt mellem de forskellige "mord".

Heldigvis findes der hjælp på nettet og godt hjulpet af denne web-side, fandt vi alligevel nogle spændende steder. Nærmere bestemt 3 markante lokaliteter fra afsnittene "The Maid in Splendour", "Ring out your dead", og "Murder on sct. Malleys Day". Der var tale om en kro, en kirke og et slot, så havde vi lidt at vælge imellem.