Omsider nåede vi frem til Enghuset. En af mange bekymringer for tingenes tilstand kunne hurtigt tilbagevises: Altankasser og blomsterpendler stod forholdsvist nydeligt til trods for en uges manglende vanding og det tropevarme vejr i Danmark. Ingen tegn på indbrud eller brand.

Traditionen tro var lynet imidlertid slået ned, mens vi var væk. En ubehagelig lugt nåede os, da vi kom ind. Strømmen var gået, og det var sandsynligvis sket allerede den foregående mandag, hvor Ole mistede kontakten til vores overvågningskamera. Madvarerne i køleskab og fryser var tøet op. På den lyse side havde vi fået en gang "gratis" afrimning af fryseren. Jeg tømte og rengjorde begge dele. Maden fra køleskabet kunne være i skraldespanden, hvorimod fryserens indhold var mere problematisk. En foreløbig løsning var at putte det i en affaldssæk og gemme det under en trillebør og en pressening i form af et svømmebassingovertræk.

En anden ulykke var, at Gustavs TV var røget. Vi gjorde tabene op og kontaktede forsikringen. Aldeles overraskende godkendte de uden videre beløbet - og overførte pengene til banken umiddelbart derefter. Ole kontaktede (igen igen) TDC. Vi var allerede indehavere af to TDC-bokse, da vi havde haft problemer med "huller" i dækningen. TDC lovede at sende endnu en boks. Der blev vandet blomster, købt lidt nødtørftigt ind i Lime, pakket ud mv. Ole undersøgte muligheden for at bortskaffe frysevarerne. Det viste sig, at vi i vore kommune skulle helt til Hammel. Til gengæld var en alternativ og mere fremkommelig mulighed forbrændingsanstalten i Lisbjerg.

Næste dag kørte Ole og jeg først til genbrugsstationen i Hadsten, hvor vi afleverede tidligere sommerferiers svømmebassin. Hele vejen til Lisbjerg havde vi fornemmelsen af at køre i en ligvogn. I Lisbjerg blev bil og indhold vejet, hvorefter vi kørte til aflæsningsstedet for "fortroligt materiale". Derefter gik turen til vores trofaste ven LIDL i Egå, hvor vi kunne få tanket forsyninger.

Vel tilbage igen kunne vi se tilbage på en helt igennem dejlig og vellykket ferietur til England. Udstyret med risotto og hvidvin på pavillionen havde vi nogle overvejelser om straks at tage afsted igen - måske til Skotland eller Irland - men vi besindede os.

Vi er blevet bedre til planlægning. Så hvad angår næste års ferie:

Spar penge op. Bestil flyrejsen i februar/marts. Det er billigt at leje bil i udlandet. En mindre model kan gøre det. Måske skal rejsen koges ned til 5-6 dage. Det var godt at bo 2 dage på hvert hotel og rigtig godt og nemt at booke hotel på nettet. PCere og mobiltelefoner er uundværlige (for os) og ligeledes giver det langt mere ro og overskud at køre med GPS fremfor kort alene.