Den 25/3 2012 besluttede Anne og jeg at få begyndt planlægningen af årets sommerferie. Vi er alle 4 glade for England og London var et oplagt valg. Dog vil vi ikke lægge os helt fast på noget, før vi har undersøgt mulighederne til bunds.

Tidspunkter og afrejsested var derfor det eneste, vi i første omgang lagde os fast på. Afgang fra Tirstrup og hjemkomst samme sted, samt booking af hotellet i Stansted dage før afrejsen. Flyet fra Stansted flyver allerede mod Tirstrup kl. 06:30 - eller noget i den stil - derfor SKAL vi bare overnatte på et af lufthavnens hoteller.

Vi har kigget på hotellerne i London og vi vil gerne tættere på centrum i år. Men priserne stiger eksponentiel med den omvendte afstand - altså jo nærmere centrum, jo højere pris.

Et af stederne The Savoy hotel, der bl.a. rummer en Gordon Ramsay restaurant, fik vi tilbudt følgende pris for os fire:

I alt for 8 nætter: DKK 71.807,67

Det var jo gribende og jeg kan da også se, at der er suiter på hotellet, der koster mere end dobbelt så meget - men efter at have læst de (få) negative anmeldelser igennem på Booking.com og konstateret at hotellet ikke lå specielt tæt på centrum, ingen kaffebrygger på værelset og derudover skulle der betales ekstra for wifi, besluttede vi at gå videre i vores søgning.

Jeg kan iøvrigt varmt anbefale at læse anmeldelserne på booking.com - det er god underholdning. De viser for det første, at de fleste der kommenterer, er "fattigrøve" som os, der bare har trang til at "snobbe" i en periode. Det er jo helt ok - hvem har ikke lyst til det i ny og næ - lidt kongelig har man jo ret til at være. Men jeg forestiller mig, hvilket antiklimaks det må være at ankomme på dette opreklamerede hotel og opdage, at stort set alle de andre besøgende også bare er gæster, der virkelig har "vredet læderet" for at få en oplevelse i glamourens verden. De få kendisser der evt. måtte bo der, hænger nok ikke ud i baren, parate til at føre lange samtaler med beundrende mennesker fra alverdens udkanter. :) Nå men læs selv anmeldelserne - det er ret sjovt.

Her følger lige et par eksempler:

---

Et modent par fra Halifax

Savoy breakfast was way, way, way overpriced - £35.00 ............ Service was, of course, excellent but the food was very standard, could have been a 'fry-up' anywhere in the country........... Only it was 10 times more expensive !!!!! Quite a disappointment, unfortunately.
---

Ja,- 350 kroner, for 2 X juice og spejlæg - jeg vil godt lave det for det halve.

---

Familie med små børn fra Surrey

You have to pay for wi-fi which seems ridiculous given how much the room costs! No mobile phone signal at all in our room for either Of our networks. Room very small. Sometimes the doormen/porters didn't get the door for us coming in or going out which was a bit annoying with the pram.
---

Den familie har sikkert betalt 10.000 kroner for værelset for en nat og så  får de en ekstraregning på kr. 100 for internetadgang.  Så kunne de sgu godt åbne døren for dem. :)

---

Modent par fra Wakefield

But the pool was not available because they did not get the chlorine concentration right!

---

Prisen for værelset kunne betale en fultidsansat klor-mand i en uge - så jeg finder kritikken absolut rimelig. :)

---

Og så til sidst - min favorit, der får mig til at overveje, om jeg alligevel har boet på hotellet på et tidspunkt?:

---

It was a bit disappointing to see several groups of scruffily dressed people being admitted to the Savoy Grill when the dress code states "smart casual". I didn't think this would include faded blue-jeans, tired wooly sweaters and t shirts - even if some of those t shirts were covered by old waistcoats. There were also some male guests whose shirt tails were hanging out. Whilst the "homeless" look might currently be a legitimate fashion statement, it detracted significantly from the otherwise upscale ambiance of a very beautiful dining room. Fortunately nobody was shirtless or barefooted. The River Restaurant seemed to run a tighter ship in this regard.

---

Ja, hvad man ikke bliver udsat for - findes der slet ikke fristeder mere, der er forbeholdt, dem der føler sig bedre end alle andre? :)

Nå - Som sagt var intet besluttet og til sammenligning kan man i den samme periode bo i centrum af Manchester, eller Liverpool på et 4-stjernet hotel for en pris på under kr. 7.000,- - altså en 10endedel af prisen på The Savoy - London. :)