Så blev årets sommerferie lagt i faste rammer.

Årets Tema er spas og pjat, med et strejf af nysgerrighed og nostalgi

Vi flyver fra Århus til Stansted, hvor vi lejer en bil og kører til Blackpool i det vestlige England. Blackpool er kendt som et bingo/banko sted, med masser af forlystelser og sjove ting. Her overnatter vi i 5 dage på et lille hotel, der ligger oven på en restaurant i den centrale del af byen - tæt på stranden.

Jeg håber, vi får tid til at tage en tur til The Lake District - Englands største naturpark. Det ligger ca. 1 times kørsel fra Blackpool og skulle være et besøg værd. Måske bliver der også tid til at besøge Manchester eller Liverpool.

Efter 5 dage kører vi til en u-udtalelig by i Wales - alene fordi vi gerne vil se, hvad Wales er. Det er et selvstændigt land, der bl.a. udemærker sig ved at have verdensrekorden i det længste butiksnavn og Europas længste bynavn (Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gerychwyrn­drobwll­llanty­silio­gogogoch). Duffy, Tom Jones og Anthony Hopkins kommer alle fra Wales.

Efter Wales kører vi til Nottingham, hvor vi bl.a. skal besøge The Curry Lounge - en i familien legendarisk restaurant. Bordet er booket til kl. 18:00. :)

Vi overnatter på samme hotel, vi boede på for 2 år siden.

Dagen efter forlader vi Nottingham og kører tilbage til Stansted, hvor vi afleverer bilen og overnatter på Radisson, før vi tager morgenflyet tilbage til Danmark 10 dage efter ankomst.

Hold k..., hvor jeg allerede glæder "os".

Opdateret lørdag d. 26. maj 2012.

Vi fik lidt problemer med at finde et godt bud på et hotel i Wales. Der er ikke så mange hoteller at vælge imellem på Hotels.com i det område, vi gerne ville besøge. Derudover får man indtryk af, at det kan være svært at få forbindelse til Internettet, når man læser anmeldelserne. Det går bare ikke. :)

I stedet valgte vi at satse på Cambridge. Så ved at omrokere lidt på de forskellige reservationer af hoteller, bil, og bordbestilling, endte turen med følgende rammer.

Dag 1-5. Blackpool.

Dag 6: Nottingham:

Dag 7-8: Cambridge

Dag 9: Stansted

Ferien er allerede begyndt på en måde. Torsdag aften dukkede der en email op fra det hotel vi har booket i Blackpool. Det var indehaveren, der spurgte, om vi ville få brug for en parkeringsplads og derudover ønskede at hilse på. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi har valgt hotellet, fordi vi alle synes om det ved første øjekast og derudover fordi, det har nogle rigtigt flotte anmeldelser. Jeg synes allerede det virker lovende. Det var rent ud sagt pænt gjort af dem, at tænke på det, for jeg havde ingen forventning om andet, end at vi måtte lede efter tilfældige parkeringspladser til bilen i Blackpool,

Jeg har også være i kontakt med Raz på The Curry Lounge i Nottingham. Vi har bestilt bord kl 6pm. - en bestilling vi måtte ændre til en anden dag, da vores rejseplaner blev ændret. (Jeg har også udskrevet menukortet fra deres hjemmeside - Uhm. :)

Ændringen af planerne har også fået betydning for vores økonomi i en positiv retning. Vi har nemlig valgt at være "bilfrie", efter Nottingham. I stedet for at have bilen i Cambridge, kører vi til Stansted og afleverer den efter dag 6. Det betyder, at vi holder os inden for en uges leje og det har stor betydning for lejeprisen - eller rettere forsikringen. Jeg skriver senere et lille rejsetip, der beskriver hvordan. På den måde får vi også en bonus ved, at køre med tog til og fra Cambridge. Det er en kort tur, men det er altid spændende og afslappende at opleve omgivelserne fra et togvindue.

Jeg må erkende, at en vigtig del for mig på ferien, er, at besøge indiske restauranter. Jeg er vild med det indiske køkken. Blandingen af hvidløg, ingefær og koriander går næsten altid igen. Derudover er der utallige variationer af krydderier, afhængigt af den enkelte ret. Desværre deler drengene ikke helt den begejstring. Derfor har jeg da også måttet bedyre, at vi også skal besøge spisesteder der serverer Fish&Chips, Burgers, pizza, barbercue o.a. Det er heller ikke noget problem, da jeg også holder af de ting. Maden er også ofte kun en del af oplevelsen, selve spisestedet er lige så vigtigt. Jeg ved, at Anne stadig søger efter en tilsvarende oplevelse, som hun fik for to år siden, med en langtidsstegt lammekølle/skank på the George and Dragon. Mon ikke vi kan finde noget lignende til hende igen.