Uden for The Dungeon
Uden for The Dungeon

Efter at have brugt et stykke tid i Blackpool var det blevet tydeligt, at attraktionen Blackpool Tower Dungeon var et 'must', som englænderne siger. Blackpool Tower Dungeon er et slags skuespillerdrevet show, hvor man får at se, hvordan det var at være bonde i England under pesten. I starten havde Gustav og jeg ikke rigtig taget nok mod til os til at prøve turen, men efter at vi forlod Blackpool Tower og så over mod indgangen til Blackpool Dungeon, kunne vi ikke lade være med at spørge, om vi ikke kunne få lov at gå derind.

Indgangen til Blackpool Tower DungeonI køen ind til Blackpool Dungeon blev der afspillet et munkekor, der blev brugt en røgmaskine og en voksdukke stod og brækkede sig ned i en tønde. Et ret skræmmende syn. Da Gustav og jeg havde fået vores billet, skulle vi gå ind i et venterum, hvor en kvindelig nar gik rundt og hilste på folk på en lidt bizar måde. Da jeg vendte ryggen til, sneg hun sig op til mig og sagde med det, der lød som verdens mest skingre stemme: ”Hellllllloooooooo!”, hvilket gav mig noget af et chok. Efter et stykke tid åbnede to døre, som lignede indgangen til en gammeldags elevator. Narren fortalte, at kvinder og børn skulle gå til højre, mens mænd skulle gå til venstre. Gustav og jeg havde fået en voksenbillet, så vi gik til venstre. Narren brugte hele turen i elevatoren på et nedstirre en af mændene. Da turen i elevatoren var færdig, skyndte narren sig til den anden elevator og gav kvinderne og børnene et ordentligt chok ved at råbe.

Horrible familier eksisterer også i nutiden
Horrible familier eksisterer også i nutiden

Efter det blev vi alle ført ind i det, der lignede en undergrundskirke. Der var to mørke vinduer i væggen og i midten stod en munkestatue med et mørklagt ansigt. Men pludselig lyste hans ansigt op. Han begyndte at fortælle om, hvordan pesten var guds straf. Mens han talte blev de to vinduer lyst op af ild. Det var et ret skræmmende syn og når jeg så på de andre deltagere, var jeg tilsyneladende ikke den eneste, der havde det sådan. Da han var færdig, blev vi sendt videre.

Vi gik i et kort stykke tid i en undergrundsby, hvorefter vi blev ført ind til en kvindelig kirurg med blod ud over det hele. Vi fik at vide, at vi skulle sidde ned. I midten af rummet lå et lig. Kvinden begyndte at fortælle om pestens symptomer med en lettere sindssyg måde at tale på. Hun fortalte også om måder at kurere sig på. Hun ville vise os et glas med igler, men de var blevet væk. Kort efter, at hun sagde det, kunne vi føle noget kravle rundt neden under os, hvilket fik langt de fleste personer til at rejse sig op med et skrig. Efter at hun var færdig med at tale, begyndte hun at fjerne organerne fra liget. Da hun fjernede hjertet, bankede det stadigvæk.

Lidt efter blev vi bedt om at gå videre og vi blev ført ind i et torturkammer. En kvinde i kostume begyndte at fortælle om de forskellige torturinstrumenter og nogle af deltagerne blev sat i et bur. Vi bevægede os videre ind i en retsal, hvor nogle deltagere blev anklaget for forbrydelser, der var typiske i middelalderen. Bagefter blev vi fortalt om vikingeangrebene på England. Efter det kom vi ind i et rum, hvor vi fik lov at opleve, hvordan det var i middelalderen, hvis man ville være smugler eller tyv. Vi fik at vide, at vi skulle inspiceres af ”Captain John”, hvorefter lyset blev slukket og lyden af fodtrin kunne høres. Efter det skulle vi gennem en slags skov, hvorefter vi mødte en heks, der var blevet hængt. Hun var dog i live og begyndte at fortælle om, at hun var en af de mange hekse, der var blevet hængt i middelalderen. Efter det var der mulighed for at prøve en forlystelse, men da jeg og Gustav var under femten, kunne vi ikke prøve den.

Blackpool Tower Dungeon var klart en af de sjoveste forlystelser i Englands turen 2012. Jeg kan klart forstå, at vi blev foreslået at prøve den.