Fredag d. 13 juli

Sommerferien 2018 tog egentlig sin start lang tid før, selve sommerferien begyndte.
Vi solgte vores kolonihavehus i maj måned. Derefter gik tankerne på, hvad vi så skulle i stedet. Da vi var unge, havde vi en sejlbåd og den gav os rigtigt mange glæder den gang. Vi tog på mange ture i Århusbugten og i de Fynske vande. Det har vi aldrig glemt, og allerede for 4 år siden begyndte jeg igen at tale om at en båd burde være en del af familiens muligheder.
I år blev det konkret. Anne og jeg besluttede os for at forfølge ideen. Vi kunne ikke vide, at det ville blive århundredets bedste sommer og at TV-serien "Ved Fremmede Kyster", satte alvorligt gang i bådsalget. Således viste det sig særdeles vanskeligt at skaffe en båd. Enten var priserne for høje, eller også var båden solgt, før jeg kunne nå at sige "Jeg vil gerne se den"!

Ud over dette gik vi også på et komprimeret duelighedskursus for at få frisket op på den viden, der var flosset og meget forsvundet i løbet af de 25 år, der var gået, siden vi sidst havde båd.

Feriestart og ingen båd

Da ferien endelig begyndte havde vi således ingen båd. Vi havde givet op, men der var 2 både til salg, som begge var meget attraktive. Dels en Fingulf 34, som lå i Norge og dels en Maxi 84, der lå i Sverige. Finngulfen røg hurtigt ud, da den lå på Lofoten. Det ville give en tur på op mod 8 hele døgn, for at sejle den hjem og det forudsatte jo godt vejr. Alene rejsen derop var også ganske kompliceret, så vi ville risikere at ferien endte med at blive en stressfyldt oplevelse. Det var jo ikke meningen.
I stedet faldt fokus på en Maxi 84, der lå ved Göteborg. Det var en båd med masser af udstyr og til en meget attraktiv pris.

Skal vi ikke bare tage afsted?

Men selv den første fredag i ferien anede vi ikke, hvad vi skulle gøre. Så vi gjorde som vi plejer om fredagen. Vi spiste hjemmelavet pizza og drak os fulde.
Søndagen derefter siger Anne, "Skal vi ikke bare tage til Frederikshavn, sejle derover med færgen og se på den båd?". Jeg overvejede det kort og sagde, "jo, det gør vi".
Vi besluttede at planlægge så lidt som muligt. Hvad vi måtte mangle, kunne vi købe derovre. Så et par små kufferter blev pakket. Færgebilletter blev bestilt til om mandagen, samt en overnatning på hotel i Frederikshavn. Så var vi i gang.

En ferie med det hele

Ferien endte med at blive en meget begivenhedsrig ferie med frustrationer, stress, vidunderlige stunder på vandet, sorg, store oplevelser, sjov og ballade, møde med gamle venner og nye rammer for vores tilværelse.