Stod op og alle fire gik til morgenmadsbuffet, som var ganske imponerende. Drengene fortalte, at de sent på aftenen havde udforsket hotellet og fundet en masse faciliteter, spillerum, m.v.

Venter på udsendt SOS-service
Venter på udsendt SOS-service

Vi pakkede bilen og ventede på, at Gustav gav "grønt lys". Klokken ca. 9 kørte vi videre sydpå.

Vi konstaterede at der var rastepladser meget systematisk ca. hver 10 km. Omkring kl. 12:30 kørte vi ind på en tankstation og tankede benzin. Det viste sig senere at være skidt, da vi kører i en dieselbil. Jeg ved godt bilen kører på diesel, men på magisk vis blev jeg snydt af de mange slanger, som alle var sorte - i modsætning til i DK

Vi kørte intetanende videre og mødte de første bakker før Kassel. Bilen begyndte at hakke i det. Da jeg ikke vidste, hvad der var galt, kørte jeg ind på en "ubemandet" rasteplads for lige at lade motoren køle af. Da jeg forsøgte at starte den igen, var den helt død. Jeg så derfor ikke anden udvej end at kontakte SOS. De ville sende en vogn.

Solen bagte og der var kun et offentligt toilet med permanent besøg på "den lukkede". Heldigvis havde vi vand med. Efter en del samtaler med SOS og til sidst det tyske autohjælpfirma blev vi bugseret til Nordheim på en ladvogn. Vi havde ventet omkring 3-4 timer, fra kl. 13:30.

Vi blev bugseret til et Renault værksted i Nordheim. Værkføreren kom ud og undersøgte bilen. Det første han spurgte til var, om vi lige havde tanket. Jeg var opmærksom på benzin/diesel problemet, men jeg havde kvitteringen i min tegnebog, som (be)viste, at jeg havde tanket diesel. Han insisterede på, at tankdækslet lugtede af benzin. Da jeg ville underbygge min påstand, opdagede jeg endnu en kvittering - og det var den rigtige. 40 ltr. oktan 95 benzin!

Bilen virker død! :(
Bilen virker død! :(

Med himmelvendte øjne ringede han til en lærling, der blev sat til at tømme tanken - vel og mærke med håndkraft og ca. 20 ml. pr. "pump". Således var tankens indhold pumpet over på spande i løbet af et par timer og 5 ltr. diesel var nu i tanken i stedet. Motoren spandt igen og værkstedet dømte bilen OK. Omkring kl. 19:00 kørte vi således med lærlingen til en nærliggende tankstation, hvor vi tankede DIESEL. Vi havde været nødt til at afbestille vores hotel og var også i dialog med Hotels.com om mulighed for refusion.

Til sidst rundende vi en McDonald's før vi kørte videre mod Kassel. Vi fandt et hotel (IBIS) i Melsungen. Hotellet lå på det der mest af alt kan betegnes som en p-plads og klientellet var ikke specielt elegant. Det var dog ganske udmærket og vi havde ikke behov for mere/andet.

Lige ved siden af hotellet lå en autoforhandler med speciale i carstyling, hvor jeg gætter på, at ejeren boede oven på. Jeg bemærkede nemlig, at der kom en del unge forbi og gik ind i lejligheden over den ellers lukkede forretning. Udenfor sad nogle ældre stamkunder og fik et glas øl og en snak.

Vi kunne sidde udenfor og få en fadøl/vand. Vi bestilte alle mad fra et lokalt pizzeria, som hotellet havde samarbejde med. Det fungerede. Efter en lang og dramatisk dag gik vi trætte i seng med udsigt til næste dag med nye 600-700 km. på landevejen.