Skrevet på erindringer mere end 1 år senere)

Ungerne var i foråret begyndt at interessere sig for små figurer og de landskaber der omgiver dem. Det var primært noget der hedder Warhammer 40.000, der optog dem. Det handler om nogle futuristiske krigerstammer, der kan købes som samlesæt og males efter alle kunstens regler.Gustavs prestigeprojekt var at bygge en mega-stor figur kaldet Ork Stompa og male den, så den så ud som i "virkeligheden" (på pakken). Karl havde fundet en interessant stamme "Thyranid", hvor han byggedeog malede  en mellemstor model. Derudover blev der skabt utallige mindre figurer. Det var mest Gustav der var optaget af det. Karl sad mere bag computeren. Senere blev en del af modellerne brugt til at lave en lille stop-motion film; Magtens Orb. :)

Men jeg havde dog også haft succes med at så en spirende interesse for min barndoms mini-drømme, som gik mere på togbaner og landskaber. Det medførte bl.a. at de var blevet interesseret i at bygge landskaber med trådnet, papmache, lim og farvet drys.

Derfor havde jeg også besluttet at vi den første feriedag, skulle besøge alle de Århusianske hobbyforretninger jeg kendte. Jeg kunne huske, at der lå en i Nørregade, en ude ved Bülowsgade/Fåborggade og en i Frederiksalle, lige efter jernbanebroen. Vi skulle også købe lidt melklister til et papmaché-projekt med at bygge en tunnelbakke.

Vel ankommet i det røde lyn, som blev parkeret i Ny Munkegade vandrede vi ned forbi brandstationen og videre ned til Nørregade hvor det snart stod klart, at fordums udstillinger af små tog, byggesæt til svævefly, drager o.m.a. var erstatte af noget andet og så ufatteligt kedeligt, at jeg end ikke kan huske, hvad det var. Hobbyforretningen eksisterede ikke mere.

Jeg havde dog på fornemmelsen, at der måske lå en anden forretning længere henne mod Vesterbro Torv. Det blev i øvrigt bekræftet af en butiksindhaver, som jeg spurgte. Vi vadede rundt uden at finde forretningen og igen måtte jeg ind og spørge i en anden butik. Der fik vi at vide, at den forretning var lukket for kun et par måneder siden.

Tilbage i Ny Munkegade besøgte vi en Flügger Farver. Her købte vi en lille pose tapetklister i en designerpose til en formue.

Turen gik derefter til "Trinbrædtet" på Frederiksalle, som heller ikke eksisterede mere.På vej til Fåborggade kørte vi gennem Bruunsgade. Der nåede jeg lige at se, at der lå en lille hobbyforretning  bag kirken. Endelig - nu kunne drengene få syn for sagen.

Inde i forretningen ventede en ældre nørd (sagt i en positiv ånd).  Der var ikke meget plads derinde, men ungerne fandt snart nogle af poserne med farvet savsmuld, som de så diskuterede hvilke de skulle vælge.

Jeg fik en snak med manden, der bl.a. fortalte mig, at han efterhånden havde den eneste af den slags hobby-forretninger i Århus. Han mente også, at det nok er internettets skyld, at der ikke findes flere af den slags forretninger.

Jeg tror, han har ret? Det er frygteligt dyrt at handle i sådan en butik og man kan få meget mere for pengene, ved at handle gennem Gul og Gratis, Den Blå Avis og sikkert også, hvis man handler nyt over nettet. Til gengæld kan man jo ikke mere få den oplevelse det er (var) at gå og kigge i de butikker. Verden forandrer sig...

Vi handlede lidt smuld, mos og nogle små træer o.a. og kørte videre ned til Banegårdsgade, hvor vi parkerede bilen og besøgte Dragons Lair. Her købte vi lidt mere smuld og beundrede et landskab, de havde stående som udstilling.

Vi har sikkert spist på Burger King og derefter kørt hjem, hvor forskellige projekter blev igangsat.

Nogle dage senere tog Anne med til Dragons Lair, hvor vi specielt havde fået fokus på noget kunstigt vand i det førnævnte landskab. Det er meget svært at eftergøre "virkeligt" vand i en mini-verden. Sådan har det altid været også tilbage i "min tid". Meget er forsøgt med blå maling, glas og spejle, men intet ser rigtigt ægte ud.

I den lille udstilling var der dog lykkedes at skabe noget ganske naturtro vand og en ung sælger fortalte os, at det var skabt med et meget højteknologisk og desværre også ganske bekosteligt produkt.

En del af ferien blev derefter brugt på at eksperimentere med husblas for at opnå en lignende effekt. Det lykkedes faktisk for Anne at gøre det.

Last Updated (Tuesday, 09 November 2010 12:44)