Home 2015 - Østrig - Lech

2015 - Lech Hotel Pfefferkorn

ØstrigVores tur til Østrig i sommerferien 2015

Turen var planlagt for at prøve en anden slags ferie. Storby blev udskiftet til fordel for land og rendyrket turisme. Hotellet var et 4 stjernet hotel, hvor både vi og ungerne havde hver sin suite. Opholdet var planlagt til 3 hele dage, men endte med at blive forlænget til 5.

Her på den sidste hele dag, vil jeg opsummere, hvad der har været specielt ved vores ophold.

Som det første kan jeg nævne vores hotel. Det er rendyrket luksus og vi får enormt meget for pengene. Hotellet lever især af turister i vintersæsonen - det gør alt hernede - så sommeren går bare med at stille faciliteter til rådighed for et begrænset antal turister. Nogle hoteller og forretninger lukker helt i sommerperioden, mens andre køre med meget få gæster. Priserne er derefter.

Dernæst kan jeg sige, at det er det første sted, jeg har været som turist, hvor jeg ikke på et eller andet tidspunkt er løbet ind i andre danskere. Der har ikke været én.

Stedet er fyldt med lækre biler, der passerer forbi. Det er de absolut dyreste modeller og det stinker af rigdom.

Servitricerne går for det meste rundt i tyrolerkjoler, hvilket er et stort plus.

Maden er meget ensartet med masser af schnitzlen und kartoflen. Vi fandt heldigvis en afvigelse i form af to pizzeriaer i byen.

Butikkerne er meget dyre at handle i. Der er Hvilken natur!beregnet til meget velhavende mennesker - tøjpriser på 5.000-10.000 kr. er normale.

Det er et turistområde og østrigerne dyrker det til yderste konsekvens. Man bliver behandlet helt fantastisk. Da jeg ville bære min egen kuffert ind på værelset, tog piccoloen den fra mig og sagde noget i stil med: "De er her for at holde ferie, så lad mig". Bilen bliver kørt i garage og alt kan ordnes gennem receptionen.

Omgivelserne bliver pudset og nusset i en grad, så man tror det er løgn. Om morgenen kommer den første minitraktor med vand og vander samtlige planter, der er opstillet i det offentlige rum. Der går folk rundt og klipper blomsterne til med saks og der er næsten 100% rent. Vandet i floden er krystalklart, og man opfordrer folk til at drikke vandet fra et lille bassin, hvor flodvandet pumpes op. Markerne er ikke marker, men nærmere græsplæner. Intet er "grimt" hernede.

Når jeg holder ferie kan jeg ikke lade være med at forestille mig, hvordan det ville være at leve på stedet. Jeg flirter altid mentalt med tanken om at flytte dertil og leve mit liv der. Sådan har det været i London, England, Skotland, Frankrig o.m.a. steder. Det ender altid med, at jeg godt kunne forstille mig at leve der.

Men her, hvor vi er nu, kunne jeg ikke. Jeg har tænkt over hvorfor og er nået frem til, at stedet simpelthen er for "klaustrofobisk" og det på flere planer. Dels fordi dalene "regeres" af få familier og det må gøre alle andre meget afhængige af dem. Men også fordi jeg ville leve med en konstant angst for laviner i vintersæsonen. Ganske vist sprænger de og sætter spærringer op, men de bjergsider, der ligger bag hotellet, ligger helt tæt på og rejser sig meget stejlt.  
Endelig så er det normalt at alle til- og frakørselsveje bliver lukket i flere dage om vinteren.
Nej, her ville jeg ikke kunne leve.

TIl sidst vil jeg lige nævne, at de flotte naturbilleder er fotograferet af Karl.

Title Filter     Display # 
# Article Title Author Hits
1 5 juli - Faster 80 og Schleswig Ole Mose 1187
2 6. juli - Benzin vs. diesel Ole Mose 1702
3 7. juli - Ankomstdagen Ole Mose 1615
4 8. Juli - Første hele dag i Lech am Arlberg Ole Mose 1462
5 9. Juli - Bjergbanen Ole Mose 1839
6 10 juli - Forlængelsen Ole Mose 1283
7 11 juli - hvad sker der mon i dag? Ole Mose 1334
8 12. juli - Sidste hele dag i Lech Ole Mose 1319
9 13 juli - 1. hjemrejsedag Ole Mose 1196
10 14. juli - hjemkomst Ole Mose 1332
 
Nyt fra nær og fjern