Home 2012 - Hamborg - sommerferie - voksentur

2012 - Hamborg, voksentur

Hamborg er med sine 1,8 mio. indbyggere en af Tyskland største byer. Det er også en af de tyske byer med størst koncentration af indvandrere og deres efterkommere. Det giver den sit eget særkende på mange måder. Vi oplevede det dog ikke så markant som i f.eks. England, hvor man ofte oplever, at antallet af etniske restauranter ofte overgår de traditionelle.

Hvis man koncentrerer sig om den centrale del af byen, er der ingen afstande, der er over 3 km. Der er et stort U-Bahn system i byen, man kan bruge. Det rækker fra centrum og langt ud i forstæderne. Er man primært interesseret i bymidten, kan man dog lige så godt, og stort set lige så hurtigt, vandre rundt på gå-ben og opleve byen. Man får i sagens natur også set langt mere på den måde.

Hamborg er fyldt med store kirker og andre imponerende bygningsværker herunder også en del helt moderne bygninger. Et kig opad vil ofte være en oplevelse værd.

Havnen, der er en af Europas største, byder på rigtig mange muligheder for turister. Man kan tage på havnerundfart med en af de mange turbåde, der tilbyder ture fra 1 time og opefter. Nogle af bådene er mere luksuriøse end andre, og på nogle af de største kan man sidde og nyde mad fra restauranten under tonede glas, mens man får præsenteret alt det, den imponerende havn kan byde på.

Man stiger på bådene nede ved Landungsbrüchen. Det er et moleanlæg, hvor der også findes utallige restauranter og små souvenirbutikker. Lidt længere østpå findes krydderihavnen, eller Speicherstadt. Her ligger bl.a. Hamburger Dungeon - en slags spøgelsestog men med levende skuespillere. Er man god til tysk er det sikkert en oplevelse værd. Lige ved siden af ligger Miniatur Wunderland - europas største modeljernbane. For jernbaneentusiaster og for alle, der kan lide at se, hvordan man kan opbygge hele lande, regioner, bjerglandskaber, lufthavne o.m.a. med minifigurer og lade tog, biler og fly skabe liv, er det bare noget, man bør se.

Men byen er enorm og både inden for og udenfor den snævre inderring er der rigtigt mange ting, man kan se på eller opleve. Alene FC St. Pauli, den centrale storklub, sætte sit klare præg på byen. Baneanlæggene fylder godt i bybilledet nede ved Reeperbahn. Man kan ikke undgå at løbe ind i nogen de mange fans, der, mere eller mindre diskret, signalerer, hvem de støtter.

Er man interesseret i by-historie, har Hamborg også sin egne interessante fortællinger om nedbrændinger, pest, bombninger, kirker, nød, død og ødelæggelse, samt naturligvis genopbygninger o.m.a.

Title Filter     Display # 
# Article Title Author Hits
1 24. juli - Reeperbahn Ole Mose 1554
2 25. juli - Miniatur Wunderland, Hamburger Dom Ole Mose 1735
3 26. juli - Alternativ bydel - Sternschanze Administrator 1656
4 27. juli - alle hjemme igen Administrator 1386
 
Nyt fra nær og fjern